Anatol Şalaru a decis cum se va numi noua formaţiune politică: Partidul Unitaţii Naţionale, pentru că e ceea ce lipseşte românilor de peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Apărării de la Chişinău, ex-vicepreşedintele Partidului Liberal, Anatol Şalaru, a anunţat marţi, 7 februarie, cum se va numi noul partid politic, după ce anterior afirmase că va fi un partid de dreapta-unionist.

„După o atentă analiză şi multe discuţii purtate cu partenerii noştri din România şi Uniunea Europeana, dar şi stând la dialog cu foarte mulţi dintre dumneavoastră, am înţeles că este necesară înfiinţarea unui nou partid politic: Partidul Unitaţii Naţionale. De ce unitate naţională? Pentru că e ceea ce ne lipseşte cel mai mult nouă, românilor de peste Prut. ( Nouă, celor din Basarabia.) Avem drept obiectiv ca acest nou partid sa fie expresia politică a tuturor celor care îşi doresc un stat integru, european, capabil sa îşi apere cetăţenii şi mai ales capabil să le construiască cetăţenilor un viitor. După 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, Republica Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relaţiilor internaţionale şi să o ducă în rândul ţărilor civilizate, pentru că acolo îi este locul”, a menţionat Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Amintim că pe 9 ianuarie Anatol Şalaru şi-a anunţat retragerea din PL.

Din cauza tensiunilor din PL dintre Ghimpu şi Şalaru, ultimul şi-a pierdut funcţia de ministru al Apărării. Şalaru afirma că va crea un nou partid, în cazul în care nu reuşeşte să schimbe conducerea PL.

Liderul PL l-a învinuit pe Şalaru că vrea să dezbine formaţiunea şi chiar ar fi încercat să corupă unii membri. La rândul său, fostul ministru afirmă că doar şi-a dorit organizarea Congresului PL pentru a fi aleasă o nouă conducere a partidului, pe motiv că în frunte cu Mihai Ghimpu formaţiunea nu ar avea şanse la parlamentarele din 2018.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite