Ambasadorul SUA în Moldova: „Transnistria trebuie să fie inclusă în limita hotarelor recunoscute la nivel internaţional"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transnistria este o problemă pentru pacea şi securitatea  Moldovei, a spus Asif Chaudhry, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii  în cadrul discursului său despre relaţiile bilaterale dintre Moldova şi America ţinut la Academia de Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova.

„Statele Unite ale Americii susţin suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova în limita hotarelor care sunt cunoscute la nivel internaţional", a mai adăugat ambasadorul american.

 Asif Chaudhry a explicat studenţilor că există două soluţii pentru problema transnistreană. „În primul rând trebuie să sporim nivelul de încredere a oamenilor, care va contribui la o comunicare mai eficientă între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Cea de-a doua soluţie este stabilirea statutului Transnistriei", a spus ambasadorul american. De asemenea ambasadorul SUA a accentuat că este important ca părţie implicate să revină la renegocierile oficiale în cadrul formatului 5+2. „Doar după ce se va găsi o soluţie la această problemă, Moldova va deveni un stat integru şi stabil", a afirmat Asif Chaudhry.

Acelaşi mesaj a fost transmis şi de vicepreşedintele Americii, care a vizitat Moldova la începutul lunii martie. În cadrul vizitei, Joseph Biden a ţinut un discurs în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Capitală spunând că „viitorul Transnistriei este în cardul Republicii Moldova, în limitele comunităţii europene, poporul Moldovei merită să dea dovada că este o ţară care a fost izolată de aceasta pentru prea mult timp", a menţionat reprezentatul Casei Albe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite