Ambasadorii UE s-au interesat de implementarea Acordului de Asociere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Gherman a declarat că au început schimbări reale în Republica Moldova. FOTO Adevărul
Natalia Gherman a declarat că au început schimbări reale în Republica Moldova. FOTO Adevărul

Republica Moldova a înregistrat progrese considerabile în primele cinci luni de la începutul implementării Acordului de Asociere, în pofida perioadei electorale şi în lipsa unui parlament funcţional. Declaraţia a fost făcută de Natalia Gherman, ministrul afacerilor externe şi integrării europene în timpul  întrevederii cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Chişinău, transmite IPN.

În cadrul acestei întrevederi au fost prezentate primele rezultate ale implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – UE. Printre reuşitele autorităţilor de la Chişinău au fost menţionate armonizarea legislaţiei naţionale cu cea a UE în proporţie de peste 10%, creşterea exporturilor în UE, conectarea la reţeaua energetică a UE prin punerea în funcţiune a gazoductului Iaşi-Ungheni etc.

„Primele rezultate ale implementării Acordului de Asociere demonstrează începutul schimbărilor reale în Moldova, fiind şi un impuls pentru a continua programul de reforme, în special lupta împotriva corupţiei, reforma justiţiei şi a sectorului financiar-bancar”, a precizat şefa diplomaţiei de la Chişinău.

Natalia Gherman a reiterat că în cadrul Summitului de la Riga (21-22 mai) ţările Parteneriatului Estic trebuie să obţină, în baza rezultatelor, o abordare individuală şi diferenţiată în raport cu ambiţiile fiecărui partener.

Ambasadorii au îndemnat autorităţile să intensifice acţiunile care aduc beneficii concrete pentru cetăţeni şi au reconfirmat sprijinul pentru continuarea procesului de modernizare a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite