Ambasada Rusiei din Chişinău a fost din nou pichetată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa o sută de persoane au venit sâmbătă în faţa Ambasadei Rusiei din capital Republicii Moldova pentru a protesta împotriva prezenţei armatei ruseşti pe teritoriul ţării, pledând şi pentru expulzarea ambasadorului rus în Moldova, Valeri Kuzmin.

Protestul a fost organizat de către Platforma Civică „Acţiunea 2012", care include mai mult de 30 de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă.

George Simion, reprezentantul platformei, a comunicat că prin protestul de astăzi, dar şi prin cele care vor urma, participanții vor să transmită către autorităţile moldoveneşti mesajul să ia atitudine şi să întreprindă acţiuni concrete pentru a scoate armata rusească din ţară. „În două săptămâni nimeni nu a luat atitudine faţă de crima de la postul de pacificare de lângă Vadul lui Vodă. Noi cerem să fie pedepsit criminalul lui Vadim Pisari", a declarat George Simion.

La evenimentul de astăzi, protestatarii au scandat: „Rusia nu uita, Moldova nu e a ta!", „Kuzmin - minciunos!", „Russia go home" şi altele.

Ulterior grupul de protestatari a mers la Ministerul de Externe pentru a reaminti autorităţilor că Republica Moldova a fost cândva parte a României Mari. „Trăiască, trăiască, trăiască, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!", „Moldova nu are nevoie de pacificatori!" şi „Vadim Pisari putea să fie oricine dintre noi!" - au scandat protestatarii.

Protestul de astăzi este unul din seria de manifestaţii după ce a fost ucis tânărul Vadim Pisari, originar din satul Pârâta, raionul Dubăsari. Acesta a fost împușcat mortal de către un militar rus la postul de pacificare din apropierea oraşului Vadul lui Vodă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite