Amatorii de vinuri din întreaga lume se pot convinge de calitatea băuturilor moldoveneşti la Ziua Naţională a Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Naţională a Vinului va fi organizată în acest an în pofida embargoului rusesc care loveşte în reputaţia vinurilor moldoveneşti, anunţă Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din Moldova şi Ghilda vinurilor din Republica Moldova, organizatorii evenimentului din acest an.

 „Suntem recunoscători ţărilor partenere şi consumatorilor din Moldova, care în aceste zile şi-au exprimat solidaritatea cu producătorii moldoveni de vinuri. Vă îndemnăm să participaţi şi la sărbătoarea Ziua Naţională a Vinului, în zilele de 5 şi 6 octombrie, pentru a degusta vinurile moldoveneşti ce le vom expune în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat Eugen Pîslaru, preşedintele comitetului de organizare a Zilei Naţionale a Vinului.

„Îndemnăm moldovenii să îşi cunoască şi să creadă în produsul naţional, dar şi sa se iniţieze în arta servirii vinului, diversitatea acestuia, pentru a-şi alege vinul preferat”, a declarat Victor Bostan, preşedintele Ghildei Vinurilor Moldoveneşti. 

Cea de-a 12-a ediţie a Zilei Naţionale a Vinului este organizată sub genericul „Respect pentru tradiţii, curaj în inovaţii”.  Aceasta se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu participarea Asociaţiilor de producători cu indicaţie geografică protejată Codru, Ştefan Vodă, Valul lui Traian şi Divin.

Producătorii vor fi împărţiţi în teritoriul PMAN după apartenenţa regională, dar vor organiza şi o serie de master class-uri de degustare a vinurilor în spaţii special amenajate. Printre activităţile programate, devenite deja tradiţionale, se numără prezentări şi show-uri ale meşterilor populari, ale pictorilor stradali şi fotografilor, show-uri culinare etc. 
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite