Altercaţii la Marşul Unirii de la Chişinău FOTO, VIDEO

0
0
"Patrioţii Moldovei" îi împiedică pe participanţii la Marşul Unirii să ajungă în Piaţa Marii Adunări Naţionale
"Patrioţii Moldovei" îi împiedică pe participanţii la Marşul Unirii să ajungă în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Îmbrânceli și înjurături la Marșul Unirii, organizat astăzi la Chișinău. Circa 300 de membri și simpatizanți ai Partidului Patrioţii Moldovei, purtând drapele roş-albastre, au blocat bulevardul Ştefan cel Mare, la intersecția cu strada Pușkin, în calea coloanei de susținători ai Unirii.

UPDATE 17.55 După mai multe discursuri ale organizatorilor, manifestanții intonează imnul „Deșteaptă-te, române!". Evenimentul va fi urmat de un spectacol de muzică.

UPDATE 17.45 Liderul Partidului Patrioții Moldovei, Mihail Garbuz, spune că protestul a fost pașnic și autorizat de Primărie. „Am fost atacați la noi acasă", declară el. De cealaltă parte, Vitalie Pavlicenco, președintele Partidului Național Liberal, susține că stataliștii au început altercațiile.

UPDATE 17.20: Manifestanţi din cele două tabere s-au luat de câteva ori la bătaie, fiind separați de poliţişti. Printre ei sunt bărbaţi cu glugi pe cap care îşi ascund feţele, exact ca la 7 aprilie 2009. Coloana a ajuns în scuarul Operei Naţionale, unde din difuzoare răsună imnul României „Deșteaptă-te, române“, și au încins Hora Unirii.

UPDATE 17.10 Forțele de ordine îi împiedică pe moldoveniști să urmeze adepții Unirii în Scuarul Operei.

La marșul organizat de Consiliul Unirii, platforma civică Acțiunea 2012 și Partidul Național Liberal participă circa 400 de persoane, care marchează în acest fel 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Coloana a pornit de la Academia de Științe a Moldovei la ora 16.00. Marșul s-a desfășurat fără incidente până când manifestanții au ajuns în dreptul Primăriei Chișinău, unde au fost întâmpinați de moldoveniști, cu drapele bicolore.

Participanţii la Marşul Unirii de la Chişinău "Patrioţii Moldovei" s-au încăierat în centrul Chişinăului cu participanţii la Marşul Unirii "Patriotii Moldovei" ţin în mâini steagurile comuniste, dar şi cel al Moldovei sovietice (roşu-verde)

Click aici pentru a vedea Galeria Foto

Pe de o parte se strigă „Unire“, iar pe de altă parte „Suntem moldoveni“. Cele două grupări se înjură și aruncă ouă. O persoană arată buletinul că este moldovean şi strigă „Casa voastră e peste Prut“. „Unire“ strigă alţii. La marș participă și oameni din România.

Urmărește imagini de la Marșul Unirii, preluate de pe union.md:

<other/>
Video streaming by Ustream

Provocări similare au avut loc și la evenimentele organizate la Bălți și Ungheni.

MARȘUL UNIRII Imnuri și huiduieli la Bălți

94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Peste 500 de voluntari vor dansa astăzi Hora Unirii în centrul Chișinăului

FOTO Voronin și Băsescu au pus la cale Unirea la un pahar cu vin?

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite