Alexandru Stoianoglo a luat act de investigaţia jurnalistică în care este vizat procurorul Ruslan Popov şi a transmis materialele pentru examinare către ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO procurorul Ruslan Popov
FOTO procurorul Ruslan Popov

Procuratura Generală (PG) a anunţat că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a luat act de investigaţia jurnalistică realizată de portalul anticorupţie.md în care este vizat Ruslan Popov, adjunctul procurorului general. În acest context, informaţia despre averile lui Ruslan Popa a fost transmisă către Autoritatea Naţională de Integritate pentru examinare conform competenţei.

Într-un comunicat de presă al PG se spune că procurorul Ruslan Popov insistă că proprietăţile vizate în articolul de presă, cu excepţia casei de locuit a familiei şi automobilelor Hyundai Santa Fe ale lui şi soţiei, nu-i aparţin lui, ci părinţilor, împreună cu familia fratelui, anumite contribuţii având şi socrii dumnealui, toate mijloacele financiare investite având provenienţă legală, ce pot fi confirmate. 

Ruslan Popa susţine că părinţii săi nu au 100 de hectare, ci 20 ha de livadă. Iar maică-sa a muncit şi munceşte de peste 15 ani în Italia, având venituri legale, acolo unde sunt stabiliţi, de peste 10 ani cu traiul şi fratele său, împreună cu familia, care au investit în afacerea respectivă mai multe proprietăţi, inclusiv provenite din realizarea unor imobile. Referitor la proprietăţile acestuia, agonisite inclusiv de părinţii soţiei: aceştia au locuit şi muncit toată viaţa în Ucraina (Ismail), au avut o afacere în domeniul cultivării şi comercializării legumelor, iar de mai bine de 5 ani au trecut cu traiul în Republica Moldova, la fiică, construindu-şi o casă separată.

Concomitent, Ruslan Popov consideră că informaţiile denigratoare ce atentează la onoarea dânsului şi a familiei sunt regizate intenţionat de către anumite persoane şi grupuri de interese politice, economice şi criminale, ca rezultat al activităţii lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care afectează confortul dânşilor şi ar putea determina atragerea lor la răspundere, conform legii.

Procuratura Generală a comunicat că este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate şi clarificate de Autoritatea Naţională de Integritate, obiectiv şi în termeni proximi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite