Alexandr Stoianoglo, plasat din nou sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stoianoglo, procurorul general suspendat persecutat odată cu venirea PAS la guvernare
Alexandru Stoianoglo, procurorul general suspendat persecutat odată cu venirea PAS la guvernare

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat din nou sub control judiciar, prin decizia Curţii de Apel Chişinău. Magistraţii au admis recursul procurorilor, care au contestat hotărârea primei instanţe.

„Magistraţii Curţii de Apel Chişinău au admis recursul procurorului desemnat de CSP şi au dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicata în privinţa procurorului general suspendat, pe un termen de 30 zile, cu calcularea termenului începând cu data de 15 martie”, a declarat pentru IPN procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media.

Alexandr Stoianoglo a fost reţinut în octombrie anul trecut şi plasat în arest la domiciliu. Pe 9 decembrie a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar. Până acum, a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depăşirea atribuţiilor de serviciu. Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcţie a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizaţiei de concediere în mărime de 163,9 mii lei, deşi în privinţa procurorului se efectua o urmărire penală, iar în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizaţiei. Alexandr Stoianoglo mai este acuzat de corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat.

Procurorul general suspendat pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare. El a depus două plângeri la CEDO.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite