Alegerile din Republica Moldova, monitorizate de sute de observatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
monitorizare

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie reprezintă un interes major, la care vor participa sute de observatori. La scrutinul de la sfârşitul toamnei vor asista şi experţi ruşi.

Vladimir Ciurov, preşedintele Comisiei Electorale Centrale din Rusia, a declarat că va trimite observatori la alegerile parlamentare din Republica Moldova. O delegaţie de observatori, condusă de un membru al CEC, Evgheni Koliuşin, va merge în Moldova, informează agenţia de presă TASS.

Andrei Volentir, secretarul Comisiei Electorale Centrale din Chişinău, a confirmat acest lucru şi a menţionat că, iniţial, CEC din Republica Moldova a făcut o invitaţie către Federaţia Rusă în luna septembrie. Volentir spune că persoanele invitate vor fi acreditate în calitate de experţi şi nu se vor implica în procesul de monitorizare al alegerilor. Formularele experţilor au ajuns deja la CEC şi acestea urmează să fie analizate de membrii comisiei.

La momentul actual, în calitate de observatori au fost înregistrate cinci organizaţii naţionale şi 28 internaţionale. Data limită de înregistrare este 25 noiembrie.
 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri