Alegeri parlamentare. Ucrainenii din Moldova sunt așteptați la secțiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Astăzi în Ucraina au loc alegeri parlamentare. Secțiile de votare au fost dechise deja, iar cetățenii ucraineni pot merge la alegeri până la ora 20.00. Pe teritoriul Republicii Moldova sunt deschise două secții de votare: una la Chișinău, pe teritoriul ambasadei şi cea de-a doua la consulatul ucrainean de la Bălţi.

Potrivit unei liste elaborate în baza datelor cetățenilor aflați la evidența consulară permanent, la secțiile de votare sunt așteptați circa 71. 000 de ucraineni din Republica Moldova. Aproximativ 53.000 reprezentanți ar trebui să voteze la Chișinău, iar alți 18.000 la Bălți.

Alegeri parlamentare în Ucraina

În ce privește cetățenii ucraineni din raioanele de Est ale Republicii Moldova, Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Serhii Pyrozhkov a dat asigurări că ei își vor putea exercita dreptul la vor fără dificultăți. Potrivit ambasadorului Ucrainei la Chișinău în cadrul acestor alegeri, în Ucraina, vor fi circa 4.000 de observatori, 500 dintre aceștia sunt internaționali veniți din 28 de țări. Șase dintre observatori sunt din Republica Moldova. Pe listele electorale sunt 22 de partide. Analiștii spun că Partidul Regiunilor, al preşedintelui ucrainean Victor Ianukovici, pare să aibă cele mai multe şanse de câştig.

Autorităţile au echipat secţiile de votare cu camere video ale căror imagini vor fi transmise în direct pe internet, oferind garanţia că scrutinul va fi transparent. Opoziţia şi observatorii se tem însă că fraudele vor avea loc în timpul numărării voturilor, când transmisia în direct nu va mai funcţiona.

71. 000 de ucraineni din Moldova sunt așteptați duminică la secțiile de votare

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri