Alegeri ilegale în Transnistria. Aşa-numita comisie electorală de la Tiraspol a validat scrutinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transnistrenii au votat astăzi în cadrul unui scrutin ilegal FOTO Adevărul
Transnistrenii au votat astăzi în cadrul unui scrutin ilegal FOTO Adevărul

Alegerile ilegale din Transnistria au fost declarate valide de către autorităţile nerecunoscute locale. Potrivit acestora, până la ora 15:00 ar fi votat peste 35% dintre alegători.

Presa din stânga Nistrului transmite că prezenţa la vot la ora 15:00 în cadrul aşa-numitului scrutin parlamentar şi local a constituit 36,15%. Novostipmr.com o citează pe aşa-numita preşedintă a comisiei electorale a Transnistriei, Elena Gorodeţkaia, potrivit căreia „această prezenţă permite autorităţilor de la Tiraspol să declare alegerile validate”.

Cea mai joasă participare a fost înregistrată în „circumscripţia teritorială nr. 30”, satul Gâsca, or. Bender, unde au participat 28% din alegători. În patru circumscripţii teritoriale prezenţa la vot a depăşit 42%.

Gorodeţkaia a mai spus că până în acest moment în regiune nu au fost înregistrate nicio plângere cu privire la eventuale încălcări depistate, cu excepţia unor încălcări minore.

Presa din stânga Nistrului mai scrie despre rpezenţa unei oarecare misiuni de monitorizare internaţională, care ar fi reprezentată de experţi din Germania, Finlanda, Belgia, Cehia şi Federaţia Rusă.

Cetăţenii din regiunea transnistreană au fost chemaţi duminică, 29 noiembrie, la urne pentru a-şi alege conducerea aşa-numitului soviet suprem şi a conducătorilor locali în cadrul unui scrutin nerecunoscut de nimeni în lume, cu excepţia Federaţiei Ruse.

Alegeri ilegale în Transnistria. Retrospectiva luptei de la Tiraspol

Alegerile ilegale din Transnistria, văzute de fostul ambasador al Moldovei la Kiev. „Putem presupune că electoratul nu va asculta de Moscova”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite