Alegeri Chişinău. Ion Ceban promite elaborarea „Hărţii investiţionale a Chişinăului” până în februarie 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar al Capitalei, Ion Ceban, susţine că, până în luna februarie 2019, urmează a fi elaborată şi prezentată publicului „Harta investiţională a Chişinăului”. În programul său electoral, candidatul PSRM menţionează că va fi prezentată şi o listă completă pentru parteneriatele public-private pentru întreg municipiul, inclusiv pentru suburbii, transmite IPN.

Ion Ceban spune că, atunci când va ajunge primar, împreună cu echipa vor încerca să deschidă o nouă subzonă în Zona economică liberă „Expo-Business-Chişinău”, care şi-a dovedit eficacitatea (peste 40 de rezidenţi, investiţii de peste 70 de milioane de dolari, peste 2 mii de angajaţi). O altă promisiune este sprijinirea creării noilor parcuri industriale, inclusiv prin asistenţă în reconstrucţia infrastructurii, a zonelor industriale, instruirea lucrătorilor.

Candidatul socialist promite un mecanism de subvenţionare a ratelor dobânzilor la împrumuturi pentru finanţarea proiectelor prioritare. În programul său electoral se regăseşte şi propunerea de a crea o Agenţie de dezvoltare a Chişinăului, în condiţiile în care, potrivit candidatului, în Capitală, unde este concentrată aproape o treime din populaţia ţării, nu există un organ profesional specializat în dezvoltarea complexă a municipiului. De competenţa Agenţiei va ţine elaborarea detaliată a planului strategic pentru dezvoltarea municipalităţii, dezvoltarea proiectelor de investiţii şi monitorizarea acestora, căutarea de investitori în Moldova şi peste hotare.

Ion Ceban spune că vor fi continuate consultările, iniţiate de Partidul Socialiştilor acum doi ani, cu fiecare primar din cadrul localităţilor care formează municipiul. Împreună urmează a fi determinate cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea fiecărei suburbii. Printre priorităţile incluse în program se numără şi elaborarea unui program municipal pentru a sprijini tinerii specialişti şi oamenii de afaceri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite