Agenţia Proprietăţii Publice din Chişinău scoate la licitaţie două cinematografe, construcţii nefinalizate şi mai multe acţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Proprietăţii Publice organizează o nouă rundă de privatizare în perioada 28 august – 16 octombrie. Printre bunurile oferite spre privatizare se află cinematografele din oraşele Făleşti şi Leova, mai multe acţiuni din cadrul a 28 de societăţi pe acţiuni, complexe patrimoniale unice şi construcţii nefinalizate.

Conform planului, la data de 6 octombrie va avea loc licitaţia „cu strigare” pentru privatizarea a 12 bunuri, inclusiv două complexe patrimoniale unice, patru complexe de bunuri imobile şi şase construcţii nefinalizate. Preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la licitaţie „cu strigare” este  de 34.937.100 lei.

În perioada 28 august – 07 octombrie se vor desfăşura două concursuri, unul investiţionl şi unul comercial. Concursul investiţional vizează privatizarea cinematografelor din oraşele Făleşti şi Leova. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la concurs investiţional constituie 1. 250 000 lei, iar volumul minim al investiţiilor – 2. 700 000 lei, cu realizarea lor în decursul a trei ani.

De asemenea, în perioada 12 – 16 octombrie 2015 la Bursa de Valori se vor desfăşura licitaţii „cu strigare” pentru vânzarea acţiunilor proprietate publică de stat din 28 societăţi pe acţiuni. Suma scontată a mijloacelor financiare, rezultată din expunerea acţiunilor la Bursă,  raportată la preţul iniţial de vânzare, constituie  231.188.420 lei.

Privatizarea proprietăţii publice de stat are drept scop diminuarea participării statului în societăţile comerciale, atragerea investiţiilor pentru dezvoltarea întreprinderilor şi  crearea locurilor de muncă,  precum şi realizarea sarcinii bugetare pe anul 2015.

Menţionăm că, în conformitate cu Legea  Bugetului de stat pe anul 2015, în rezultatul privatizării, de la fiecare tranzacţie, în bugetul de stat se achită impozitul privat în mărime de 1%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite