Acţiune de solidarizare la Chişinău cu protestatarii de la Bucureşti: „PDM şi PSD – aceeaşi mafie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane s-au adunat duminică seara, 12 august, în Capitală, la Monumentul lui Ştefan cel Mare, în cadrul unei acţiuni de solidarizare cu protestatarii paşnici de la Bucureşti.

În cadrul evenimentului organizat de Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal Democrat, participanţii au declarat că situaţia de la Bucureşti se aseamănă foarte mult cu cea de la Chişinău – la guvernare se află aceeaşi mafie, oamenii protestează paşnic, iar la protest s-a intervenit cu forţa, transmite IPN.

Oamenii veniţi la acţiunea de solidarizare au scandat „PDM şi PSD – aceeaşi mafie!”, „Dragnea PSD = Plaha PD!”, „Chişinău – Bucureşti, două inimi gemene ce bat la unison!!!”, „Solidarizare! Rezist! Fără penali!”, „NU cedăm, protestăm!” etc.

Vicepreşedintele PDA Alexandru Slusari a declarat că în aceste zile este român cu ochii în lacrimi în ochi şi cu plămânii plini cu gaze. Protestele din România nu sunt cetăţeneşti împotriva mafiei, la fel cum sunt şi cele din Republica Moldova. 

„Suntem solidari cu aceşti oameni frumoşi în lupta lor cu mafia. Noi vedem această cârdăşie care a devenit şi mai evidentă după evenimentele de vineri”, a spusSlusari.

Inga Grigoriu, vicepreşedinte PDA, a menţionat că „aceste proteste din România, cât şi protestele din Republica Moldova sunt foarte asemănătoare: „exact aceeaşi mafie la guvernare avem, suntem împotriva corupţilor şi a penalilor”.

Trei zile la rând, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, zeci de mii de oameni au protestat şi au scandat lozinci prin care au cerut demisia guvernanţilor. Şi în marile oraşe din România, mii de oameni au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu protestele din capitala română. Au fost manifestaţii în Cluj, Sibiu, Braşov, Timişoara, Iaşi, Arad, Bacău, Constanţa.

Potrivit presei române, vineri, aproximativ 50 de mii de oameni au manifestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Protestul a degenerat, astfel că în cursul serii au avut loc mai multe ciocniri violente între grupuri de protestatari, care au aruncat cu pietre şi alte obiecte spre jandarmi, şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Printre cele 440 de persoane care au primit îngrijiri medicale au fost şi copii, şi femei, iar în jur de 65 au ajuns la spital. Totodată, procurorii militari au deschis dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite