A început campania electorală pentru alegerea başcanului Găgăuziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală pentru alegerea başcanului Găgăuziei a început miercuri, 1 mai.  Din această dată, poate fi depus setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor, transmite IPN.

Potrivit Comisiei electorale centrale din Găgăuzia, pe 1 mai şi-au depus actele primii pretendenţi la fotoliul de başcan, printre care şi actualul başcan, Irina Vlah. De asemenea, a fost înregistrat şi Vasilie Aladov, care şi-a înaintat candidatura independent. A depus setul de acte pentru înregistrarea grupului de iniţiativă şi Mihail Vlah.

Recepţionarea setului de acte pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă în susţinerea candidaţilor la funcţia de başcan se va face până pe 25 mai, iar până pe 30 mai pot fi depuse actele de către persoanele care îşi înaintează candidatura independent.

Alegerile başcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare au fost transferate pentru data de 30 iunie. La alegerile din 2015, Irina Vlah a fost aleasă în funcţia de başcan al Găgăuziei, din primul tur, cu 51,01% voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite