9 iunie, zi de doliu naţional în Moldova în legătură cu funeraliile lui Iurie Sadovnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 9 iunie 2021, când vor avea loc funeraliile interpretului Iurie Sadovnic, este declarată zi de doliu naţional în toată ţara. Doliul naţional este instituit în legătură cu trecerea în eternitate a renumitului interpret şi compozitor de muzică uşoară şi folk, promotor al valorilor naţionale şi culturale.

În conformitate cu decretul prezidenţial, pe 9 iunie, în întreaga ţară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria interpretului prin păstrarea unui moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Totodată, autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea, în ziua de 9 iunie 2021, a acţiunilor distractive în masă, iar redacţiilor ziarelor, posturilor de radio şi de televiziune - să ţină cont de specificul acestei zile la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

Cântăreţul Iurie Sadovnic s-a sinucis, pe 7 iunie. Acesta a fost găsit împuşcat în cap în propria casă. În biletul de adio, artistul a spus că suferea de mai multe boli şi nu vroia să fie „nimănui povară”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite