86 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în R. Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 591

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus Republica Moldova

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de vineri, 3 aprilie, au fost confirmate alte 86 cazuri de infectare cu coronavirus, din 419 probe procesate. În şapte cazuri este vorba de import, iar alte 79 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 591.

Cele mai multe cazuri confirmate au fost în mun. Chişinău - 33, în raionul Ştefan Vodă - 26 şi în Făleşti - 4. În raioanele din partea stângă a Nistrului au fost confirmate 4 cazuri de infecţie. Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, 7 dintre care sunt din spitalul raional din Ştefan Vodă.

Din păcate, pe parcursul zilei de vineri, un medic de urgenţă din Soroca a decedat din cauza COVID-19. Este vorba despre o femeie de 65 de ani care şi-a dedicat toată viaţa sistemului medical din R. Moldova. De asemenea, tot vineri, a murit şi o altă persoana contaminată cu coronavirus.

De menţionat că, până la ora actuală, 25 de pacienţi au fost vindecaţi, iar nouă persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat. 

Din 591 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 87 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 504 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 226 de cazuri).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite