35% dintre angajatii moldoveni și-ar schimba jobul pentru un salariu mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmația aparține reprezentanților CeeVee.com, o platformă online, care recrutează companiile și utilizatorii din Moldova, Bulgaria, Serbia și Moldova. CeeVee.com gazduiește peste 200.000 de CV-uri.

Dacă în anul trecut 77% dintre angajatii moldoveni și-ar fi schimbat jobul pentru un salariu mai mare, în 2012 se observă o diminuare a influenței acestui factor. În prezent, 35% dintre respondenți au nominalizat „salariul" ca prim motiv al schimbarii locului de muncă, alături de recunoasterea profesională (19%) și dorința de a profesa în domeniul de interes (18%). Printre alte motive ce ar putea sta la baza schimbării locului de muncă se numără si ocuparea unui post de manager/team leader (7%), barbatii fiind mai motivati din acest punct de vedere.

Cele mai importante aspecte ce i-ar determina pe moldoveni să-și schimbe locul de muncă, ce influentează procesul de selecție a unei oferte, au ramas neschimbate, potrivit comunicate.md. Beneficiile financiare, oportunitățile de dezvoltare și recunoașterea muncii rămân în top, însă remunerația pierde teren în fata dorintei de a profesa in domeniul in care candidatii au si finalizat studiile.

Alte beneficii (21%) care influentează procesul de selecție al unui job sunt asigurarea medicală, mașina de serviciu și concediile plătite parțial de angajator, cele din urmă fiind dorite urmărite de bărbați, în proporție de 83%. Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina CeeVee în martie 2012, pe un eșantion total de 760 de respondenți. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje CeeVee care cer opinia utilizatorilor pe subiecte legate de locul de muncă, economie, carieră și stil de viață. Aceste sondaje nu sunt științifice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite