250.000 de doze de vaccin din China au ajuns la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavac sinovac

150 de mii de doze de vaccin Sinopharm, donate de Republica Populară Chineză, dar şi 100 de mii de doze de vaccin Sinovac, procurate de Republica Moldova, au ajuns în dimineaţa zilei de astăzi, 27 aprilie, la Chişinău. Odată cu acest lot de vaccinuri, a ajuns şi un lot de echipamente medicale, la fel, donate de partea chineză, transmite IPN.

Prezentă la evenimentul de recepţionare a lotului, preşedinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, a mulţumit conducerii şi poporului chinez pentru receptivitatea şi promptitudinea cu care au reacţionat la solicitarea sa. Potrivit ei, Moldova nu are capacităţi proprii de a produce vaccin anti-COVID-19, de aceea atât vaccinurile donate, cât şi cele procurate vor permite ca pandemia să fie depăşită cât mai curând.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, şi-a exprimat speranţa că vaccinurile şi materialele complementare ajunse în dimineaţa zilei de astăzi din China la Chişinău vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia. Ambasadorul a menţionat că între Republica Populară Chineză şi Republica Moldova există relaţii tradiţionale de prietenie şi că, după declanşarea epidemiei, ţările s-au sprijinit reciproc. China a acordat mai multe donaţii de consumabile anti-epidemiologice necesare în lupta cu COVD-19, iar evenimentul de astăzi confirmă prietenia strânsă între cele două state şi popoare.

Vaccinurile au fost livrate ca urmare a solicitării preşedintelui Parlamentului adresate preşedintelui Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, pe 4 martie anul curent.

„Este încurajator că ţara noastră primeşte în această perioadă mai multe loturi de vaccin, deoarece asta ne permite să oferim mai multe opţiuni de vaccinare cetăţenilor. Suntem recunoscători Chinei pentru această donaţie semnificativă. Vă rog să vă protejaţi în continuare, să purtaţi mască, să evitaţi grupurile mari şi spaţiile închise. Sunt optimistă că, în curând, pe măsură ce se vaccinează tot mai mulţi cetăţeni, vom putea învinge pandemia şi ne vom putea revedea în siguranţă cu cei dragi”, a fost mesajul preşedintelui ţării, Maia Sandu, transmis cu ocazia livrării vaccinurilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite