120.000 de cetăţeni susţin propunerea lui Ilan Şor ca Guvernul să le ofere câte 10.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru

Peste 120 de mii de semnături au fost colectate, în doar două săptămâni, în susţinerea propunerii lui Ilan Şor, potrivit căreia Guvernul să aloce persoanelor vulnerabile un ajutor unic în valoare de 10 mii de lei. Şi asta pentru ca cetăţenii să depăşească mai uşor criza economică din R. Moldova.

Locuitorii satului Şestaci, raionul Şoldăneşti, susţin că ajutorul de 10 mii de lei i-ar ajuta enorm, în condiţiile în care fac faţă cu greu cheltuielilor.

„Bineînţeles că suntem de acord cu o asemenea propunere. Ne este foarte greu. Tinerilor le este şi mai greu. Eu sunt pensionară şi primesc 2000 de lei lunar, după ce am lucrat timp de 40 de ani. Banii din pensie îi dau doar pentru facturi. Ne descurcăm foarte greu. Un ajutor de 10 mii de lei ar fi foarte binevenit”, a menţionat o pensionară din satul Şestaci din raionul Şoldăneşti. 

„Acest ajutor îi va ajuta foarte mult pe oameni. Am lucrat în calitate de profesoară timp de 35 de ani şi am o pensie de 2.000 de lei. E imposibil să trăieşti cu aceşti bani. Nu mai e loc pentru economisit. Ne descurcăm cum putem”, a spus o altă pensionară din satul Şestaci.

Activiştii Partidului „ŞOR” susţin că oamenii aşteaptă cu nerăbdare ajutor din partea statului şi susţine iniţiativa lui Ilan Şor de a urgenta acordarea acestuia. 

Liderul Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor, a declarat că guvernarea trebuie să ţină cont de doleanţele oamenilor şi să-i sprijine cât mai curând.

„În doar două săptămâni, peste 120 de mii de oameni, din toate localităţile din ţară, au semnat în susţinerea iniţiativei mele. Până la sfârşitul lunii februarie, când se va încheia campania de colectare a semnăturilor, numărul celor care aşteaptă cu nerăbdare ajutor din partea statului va fi şi mai mare. Prin urmare, Guvernul Maiei Sandu şi partidul de guvernământ nu mai au niciun motiv să fie surzi şi muţi la doleanţele cetăţenilor. În caz contrar, vor fi luaţi în furci de poporul care este flămând şi furios. Am spus şi repet: sunt mai multe posibilităţi de a găsi bani pentru a-i ajuta pe oameni. Important e să existe voinţă”, a afirmat Ilan Şor. 

Reamintim că, recent, Ilan Şor a spus şi de unde pot fi luaţi banii pentru acordarea acestui ajutor unic. Potrivit lui, în primul rând, este vorba despre milioanele de euro care au fost acordate de FMI şi alte organizaţii financiare internaţionale, cu care guvernarea se laudă. În al doilea rând, Banca Naţională are rezerve de 3,8 miliarde de dolari, bani care stau acolo pentru zile negre, care au venit deja, şi că nu există nicio problemă să fie luaţi din aceştia până la 15% şi să le ofere drept ajutor oamenilor. În al treilea rând, guvernarea se laudă cu încasări mari la buget, că vama şi fiscul activează foarte bine, motiv pentru care, spune Ilan Şor, ar trebui să fie lichidităţi pentru susţinerea populaţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite