100.000 de ţigarete, depistate în Vama Leuşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Funcţionarii vamali au deconspirat o schemă de contrabandă cu produse de tutun. 100.000 de ţigarete au fost depistate de către aceştia într-un camion ce transporta mobilă în România. Bunurile erau procurate din diferite regiuni ale Republicii Moldova şi urmau a fi comercializate ilegal în Uniunea Europeană. Cazul a avut loc la postul vamal Leuşeni în data de 10 august curent.

Suspectând că şoferul autocamionului „Volvo” ar fi transportat şi alte mărfuri decât cele indicate în actele de însoţire, vameşii au redirecţionat mijlocul de transport spre scanare.

Funcţionarii vamali au observat, analizând imaginile, mai multe obiecte omogene în partea superioară a compartimentului pentru marfă, între tavan şi mobilierul transportat. În rezultatul controlului fizic, au fost ridicate 60.000 de ţigarete marca ”Kult” şi 40.000 de ţigarete ”Ashima”, o parte dintre ele fiind fără timbru de acciz.

Pe acest caz a fost reţinut un cetăţean al Republicii Moldova, care se afla la volanul camionului. Procurorii intenţionează ca până la expirarea a 72 de ore (termenul de reţinere) să înainteze învinuirea şi să solicite de la judecătorul de instrucţie aplicarea măsurii preventive – arestul pe un termen de 30 de zile.

Potrivit legii penale, infracţiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 10 ani. Urmărirea penală pe acest caz este exercitată de către Serviciul Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite