Aripa armată a Hamas amână eliberarea celui de-al doilea grup de ostatici. Niciun bărbat nu a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă că a decis să amâne eliberarea celui de-al doilea grup de ostatici până când Israelul se angajează să permită intrarea camioanelor cu ajutor umanitar în nordul Fâşiei Gaza, transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Luptători Hamas
Luptători Hamas

Brigăzile Al-Qassam reclamă în special ''intrarea camioanelor cu ajutor umanitar în nordul Fâşiei Gaza şi respectarea criteriilor de selecţie'' pentru eliberarea unor deţinuţi palestinieni aflaţi în închisorile israeliene.

Oficialităţi israeliene au confirmat pentru AFP că ostaticii nu au fost deocamdată încredinţaţi Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Biroul premierului israelian a publicat lista oficială cu numele celor 13 ostatici israelieni eliberaţi vineri din Gaza în baza acordului între Israel şi Hamas. Printre cei 13 se află patru copii, unul dintre ei în vârstă de doi ani, şi şase femei de peste 70 de ani. Pe listă se află, printre alţii, o mamă în vârstă de 34 de ani şi fetiţele sale, de doi, respectiv patru ani, o femeie de 85 de ani şi o familie de trei generaţii - bunica, fiica sa şi nepotul.

Niciun bărbat nu a fost pus în libertate.

În virtutea acordului cu Hamas, Israelul a eliberat vineri, la rândul său, 39 de femei şi minori palestinieni din închisori. În plus faţă de ostaticii israelieni, Hamas a mai pus în libertate, în baza unui acord separat, zece thailandezi şi un filipinez, luaţi captivi în atacul din 7 octombrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Doha.

Armistiţiul între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas în Gaza a intrat în vigoare vineri, la ora locală 07:00 (05:00 GMT). În această pauză de patru zile urmează să fie eliberaţi în total 50 de ostatici ai Hamas în Gaza şi 150 de deţinuţi palestinieni, aceştia din urmă aflaţi în închisori israeliene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite