Liderii G7, întâlnire de urgență în Indonezia după incidentul produs pe teritoriul unui stat NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii statelor membre ale G7 s-au reunit miercuri de urgență, în Indonezia, acolo unde iau parte zilele acestea la Summit-ul G20. 

Liderii G7, întâlnire de urgență în Indonezia FOTO EPA EFE
Liderii G7, întâlnire de urgență în Indonezia FOTO EPA EFE

Liderii G7 au discutat despre incidentul produs pe teritoriul Poloniei. O explozie a fost produsă de două rachete care au lovit un oraș din apropierea graniței cu Ucraina. Autoritățile de la Varșovia au confirmat că rachetele de fabricație rusă au căzut pe teritoriul Poloniei, dar nu au confirmat și cine este autorul atacului. 

Şefii de stat sau de guvern ai Statelor Unite, Franţei, Germaniei, Regatului Unit, Italiei, Canadei şi Japoniei s-au întâlnit cu puţin înainte de ora 01:00 GMT în marja summitului G20 din Bali, potrivit Agerpres. Întâlnirea are loc cu ușile închise și nu au fost făcute declarații publice înainte de startul acesteia. 

Ce s-a întâmplat marți seară în Polonia

O explozie a avut loc în orășelul Przewodow, aflat la aproximativ 6.5 km de nordul Ucrainei. În urma exploziei două persoane și-au pierdut viața, potrivit declarațiilor pompierilor ajunși la fața locului. 

SUA și aliații NATO investighează cu prudență acest incident și nu au confirmat momentan natura producerii incidentului și autorul. 

Rusia neagă implicarea în acest atac, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apărării ruse care adaugă că rapoartele sunt o provocare deliberată ce are ca rol să escaladeze situația deja tensionată din Ucraina.

 „Nu au fost făcute lovituri asupra țintelor din apropierea graniței de stat ucrainene-polone prin mijloace rusești de distrugere”, se arată în comunicatul emis de Ministerul rus al Apărării.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite