Zeci de mii de libanezi au participat la o slujbă ţinută de Papa Benedict la Beirut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea este înconjurat în credincioşi în timpul vizitei sale în Liban FOTO Reuters
Papa Benedict al XVI-lea este înconjurat în credincioşi în timpul vizitei sale în Liban FOTO Reuters

Papa Benedict al XVI-lea a apărut duminică dimineaţa în faţa unei mulţimi impresionante de adepţi ai catolicismului, în Liban, la Beirut, unde a susţinut o mesă (slujbă – n.r.) în aer liber. Papa a lansat încă o dată un apel pentru pace în Orientul Mijlociu, în prezenţa unor episcopi veniţi din toate ţările din regiune.

La mesă a participat şi preşedintele Libanului, Michel Sleimane, dar şi personalităţi politice din această ţară şi 300 de episcopi din regiune.

Prezenţa Suveranului Pontif în Beirut a emoţionat-o atât de tare pe o tânără libaneză de 15 ani, încât aceasta a purtat o bandană pe care era scris în arabă mesajul „Aţi promis că veniţi şi v-aţi ţinut de cuvânt“ în semn de recunoştinţă faţă de venirea Papei în Liban.  
Zeci de mii de oameni au salutat discursul Papei Benedict al XVI-lea, iar Suvernaul Pontif , aflat pentru prima dată în Liban, a fost întâmpinat cu multă căldură de toate comunităţile catolice.

Papa (85 de ani) şi-a făcut apariţia pe un covor verde înconjurat de cedrii, simbolul Libanului, şi de măslini, simbolul păcii. Suveranul s-a înfăţişat credincioşilor încă de la debutul voiajului în Liban drept un pelerin al păcii, ţinând cont că războiul a făcut ravagii în ţara vecină Libanului, Siria.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Liban, Papa Benedict al XVI-lea a salutat curajul tinerilor sirieni care trăiesc în plin război civil. Fără a lua partea vreunei formaţiuni politice, Papa a denunţat violenţele din Siria şi a îndemnat la pace.

Ceremonia de duminică dimineaţa s-a terminat cu tradiţionala rugăciune a lui Angelus, prin care Papa a invocat ajutorul Fecioarei Maria pentru adepţii catolicismului din Liban.

Reportaj video realizat de către Reuters cu vizita lui Benedict în Liban

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite