Xi Jinping i-a atras atenţia lui Joe Biden „să nu se joace cu focul“ în privinţa Taiwanului

0
0
Joe Biden, convorbire cu Xi Jinping FOTO AFP
Joe Biden, convorbire cu Xi Jinping FOTO AFP

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping au discutat joi la telefon mai bine de două ore despre tensiunile dintre cele două ţări. Preşedintele chinez l-a avertizat pe liderul de la Casa Albă "să nu se joace cu focul" în privinţa Taiwanului, relatează media chineze, în contextul avertismentelor Beijingului privind o posibilă vizită la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

Media chineze de stat relatează că Xi Jinping a spus că SUA ar trebui să respecte principiul "unei singure China" şi că a subliniat că ţara sa se opune cu fermitate independenţei Taiwanului şi amestecului unor forţe externe, scrie Agerpres.

Beijingul a emis avertismente tot mai pronunţate privind repercusiunile unei eventuale vizite a lui Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat ca şi Joe Biden, în Taiwan.

"Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă. Sperăm că partea americană poate vedea asta cu claritate", i-a spus Xi Jinping lui Joe Biden, în cadrul celei de-a cincea convorbiri telefonice pe care au avut-o, transmite presa chineză de stat, preluată de Reuters.

"Conversaţia între preşedintele Biden şi preşedintele Xi Jinping din Republica Populară Chineză s-a încheiat la 10.50", a anunţat Casa Albă într-un comunicat. Apelul telefonic a început cu două ore şi 17 minute mai devreme, la 08.33 ora locală (12.33 GMT). 

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite