Wuhan s-a redeschis, deşi riscul de contaminare este în continuare ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wuhan, metropola cu 11 milioane de locuitori unde a izbucnit epidemia de coronavirus, s-a redeschis după 76 de zile. Oficialii avertizează că ameninţarea COVID-19 nu a dispărut şi că riscul de infectare este, în continuare, ridicat.

Accesul în şi din metropola cu 11 milioane de locuitori a fost blocat în data de 23 ianuarie, măsura făcând parte dintr-o serie de eforturi fără precedent pentru a menţine situaţia sub control, scrie Mediafax, citând presa internaţională.

De miercuri, rezidenţilor şi vizitatorilor sănătoşi li se permite, în sfârşit, să părăsească oraşul. Circulaţia trenurilor şi a avioanelor a fost, de asemenea, reluată, iar intrările pe autostradă au fost deschise.

Potrivit CNN, autorităţile feroviare locale estimează un număr de aproximativ 55.000 de pasageri care vor părăsi miercuri capitala provinciei Hubei.

Deşi numărul cazurilor depistate a scăzut impresionant în ultimele săptămâni, Luo Ping, oficial al departamentului de control al epidemiilor din Wuhan, a declarat duminică pentru televiziunea de stat CCTV că riscurile sunt încă mari.

„Unii rezidenţi au renunţat la măsurile de protecţie şi nu poartă măşti atunci când ies pe străzi”, a spus el.

„Deschiderea oraşului Wuhan nu înseamnă o relaxare a măsurilor de prevenire şi control al epidemiilor”.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri