William Burns: Nemulțumirea din Rusia față de războiul din Ucraina, o oportunitate pentru CIA de a recruta agenți

0
Publicat:

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), William Burns, vede în nemulțumirea unor cetățeni ai Rusiei faţă de războiul din Ucraina drept o oportunitate unică într-o generaţie pentru a recruta spioni, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres.

William Burns FOTO EPA-EFE
William Burns FOTO EPA-EFE

„Nemulţumirea faţă de război va continua să macine conducerea rusă pe sub dieta constantă de propagandă de stat şi represiune”, a spus directorul CIA într-o prelegere la Ditchley Foundation din Oxfordshire, în Marea Britanie.

„Această nemulţumire creează o oportunitate unică într-o generaţie pentru noi la CIA - în esenţă, un serviciu de informaţii bazat pe oameni. Nu o lăsăm să se irosească”, a adăugat William Burns, fost ambasador al Statelor Unite la Moscova.

Potrivit directorului CIA, rebeliunea armată condusă de șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost o provocare pentru statul rus care a arătat efectul coroziv al războiului purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Această rebeliune a fost o „afacere internă a Rusiei în care Statele Unite nu au avut niciun rol”, a precizat Burns.

În mai, CIA a publicat o înregistrare video în care îi încurajează pe cetăţenii ruşi să o contacteze printr-un canal securizat de internet. CIA caută în special ofiţeri din armată, specialişti din serviciile de informaţii, diplomaţi, oameni de ştiinţă şi persoane ce deţin informaţii despre economia Rusiei şi conducerea sa.

Kremlinul a reacționat că serviciile sale de spionaj urmăresc activitatea Occidentului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite