Videoclipul de promovare a turismului în Filipine, retras. Conținea imagini „total nepotrivite” VIDEO

0
Publicat:

Ministerul Turismului din Filipine a decis să retragă videoclipul menit să promoveze turismul în această țară. Agenția producătoare a prezentat scuze pentru imaginile „total nepotrivite”.

Videoclipul făcea parte din programul de promovare „Love the Philippines” FOTO Captură ecran
Videoclipul făcea parte din programul de promovare „Love the Philippines” FOTO Captură ecran

Videoclipul făcea parte din programul de promovare „Love the Philippines”, lansat pe 27 iunie, și costase 900.000 de dolari.

Imagini din alte țări

Sass Rogando Sasot, un blogger filipinez foarte cunoscut, a fost cel care a atras atenția, pe Facebook, asupra neconcordanţelor. Concret, videoclipul conținea imagini cu locuri aflate în ţări precum Indonezia, Brazilia şi Elveţia, conform AFP. Secvențele includeau terase de orez din Indonezia şi dune de nisip din Brazilia şi Emiratele Arabe Unite. Acest lucru a fost confirmat și de analizele efectuate de echipa de Fact Check a AFP.

După ce vestea a circulat și Ministerul Turismului din Filipine a decis, rapid, să retragă videoclipul, agenția de publicitate care l-a realizat, DDB Philippines, a prezentat scuze. Reprezentanții agenției au recunoscut, duminică, faptul că imaginile prezentate au fost total nepotrivite.

Cei de la agenţia DDB, care susţin că ei ar fi plătit pentru producţia videoclipului, au mai adăugat că ar fi folosit fotografii de arhivă, fără să verifice cu suficientă atenţie originea acestora.

Ministerul Turismului a retras videoclipul inclusiv de pe pagina oficială de Facebook, precizând că a cerut în mod repetat DDB să confirme că toate imaginile folosite în prezentările audio-vizuale ale campaniei sunt originale şi sunt proprietatea lor.

De fiecare dată, DDB ne-a asigurat că aşa stau lucrurile, a adăugat ministerul.

Turismul, o industrie cheie pentru Filipine, a avut de suferit în timpul pandemiei de coronavirus, iar guvernul caută în prezent să-l relanseze.

Anul trecut, 2,7 milioane de turişti au vizitat Filipine, cu 68% mai puţini decât în 2019, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite