VIDEO Tragedie în Filipine. 25 de căutători de aur au fost înghiţiţi de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 25 de oameni au murit, iar alţi 100 sunt daţi dispăruţi în urma unei alunecări de teren în sudul Filipinelor. Tragedia s-a produs într-o comunitate de căutători de aur.

Alunecarea de teren s-a produs miercuri noaptea într-o regiune montană izolată, în apropiere de oraşul Pantukan, pe insula Mindanao (sud) care la mijlocul lui decembrie s-a confruntat cu ploi torenţiale aduse de furtuna tropicală Washi.

Autorităţile filipineze au anunţat că până în prezent echipele de urgenţă au reuşit să recupereze 25 de corpuri neînsufleţite. Însă se bănuieşte că alte 100 de persoane ar putea să fie îngropate în noroi.

Caută supravieţuitori

O unitate militară trimisă la faţa locului joi dimineaţă pentru operaţiuni de salvare încearcă să dezgroape casele în căutarea corpurilor victimelor, cu ajutorul lopeţilor şi târnăcoapelor.

Fără norme de protecţie

Regiunea unde a avut loc dezastrul atrage de mai mulţi ani mii căutători de aur care muncesc fără să-şi ia măsuri de protecţie. Acesta este şi motivul pentru care frecvent se petrec astfel de accidente cu numeroase victime.

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite