VIDEO Statul Islamic a dat publicităţii o înregistrare în care un copil de 3 ani decapitează un ursuleţ de pluş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un copil decapitează un ursuleţ de pluş FOTO Twitter
Un copil decapitează un ursuleţ de pluş FOTO Twitter

Într-un nou material video publicat de gruparea teroristă Statul Islamic (ISIS) un copil de 3 ani decapitează un ursuleţ. În faţa steagului alb-negru cu însemnele grupării ISIS, copilul decapitează ursuleţul de pluş, după care zâmbeşte camerei.

Succesiv, copilul ridică triumfător cuţitul în aer când bărbatul din spatele camerei pronunţă cuvântul takfir (n.r. cuvânt peiorativ prin care ISIS descrie persoanele care aparţin altor religii).

Publicaţia britanică Daily Mail notează că hainele copilului seamănă cu cele purtate de Mohhamed Emwazi, responsabil pentru moartea a cel puţin cinci ostatici, inclusiv a jurnalistului american James Foley, decapitat în august 2014.

Imaginile au înfuriat utilizatorii de pe Twitter. Unul dintre aceştia scrie că filmarea e "simbolul unei copilării distruse".

Tot pe Twitter, Julie Lenarz, reprezentant al Human Security Centre, a catalogat filmarea drept "un abuz diabolic, de cea mai joasă speţă".

Filmuleţul a fost publicat la aproape un an după ce jihadiştii au dat publicităţii un video în care un alt copil decapitează un ostatic.

ISIS nu a revendicat până în acest moment filmarea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite