John Jihadistul îşi arată faţa pentru prima dată: „Voi continua să tai capete“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Jihadistul, adică cetăţeanul britanic Mohammed Emwazi FOTO Daily Mail
John Jihadistul, adică cetăţeanul britanic Mohammed Emwazi FOTO Daily Mail

Faimosul călău al Statului Islamic, John Jihadistul, apare într-un nou video dat publicităţii de Statul Islamic, în care jură să se reîntoarcă în Marea Britanie şi să continue să taie capete. Teroristul îşi arată pentru prima dată faţa.

Într-un film ce durează un minut şi 17 secunde, fanaticul cunoscut sub numele de John Jihadistul, adică cetăţeanul britanic Mohammed Emwazi, cel care a executat mai mulţi ostatici străini, inclusiv doi britanici, a jurat că va continua „să taie capete“. Potrivit unui articol apărut în publicaţia britanică „Daily Mail“, bărbatul în vârstă de 27 de ani promite şi o reîntoarcere triumfală în Marea Britanie.

John Jihadistul, care a fost văzut ultima oară în ianuarie, într-un film publicat de Statul Islamic, decapitându-l pe prizonierul japonez Kenji Goto, a fost identificat în februarie drept Mohammed Emwazi, 27 de ani, cetăţean englez din Londra.

În cele opt secunde din film publicate de „Daily Mail“, camera arată un camion, pe care a fost instalat un lansator de grenade, şi apoi trece la Emwazi, care apare din profil, cu o glugă în cap.

Îmbrăcat în negru şi având o şapcă sub glugă, John Jihadistul se întoarce şi se uită direct în camera de filmat. Pe urmă îşi întoarce capul şi se uită la deşertul din spatele lui. El poate fi auzit clar cum spune în engleză: „Voi continua să tai capete“.

Publicaţia „Daily Mail“ notează că a discutat cu un membru al Armatei de Eliberare Siriană care ar fi văzut întregul video. „Eu sunt Mohammed Emwazi, curând mă voi întoarce în Marea Britanie şi voi continua să tai capete“, spune sirianul că ar fi declarat John Jihadistul în filmul de peste un minut.

Emwazi a apărut în şapte filmuleţe, date publicităţii de Statul Islamic, din august 2014 încoace, primul fiind cel în care îl decapitează pe jurnalistul american James Foley. În septembrie 2014, Emwazi a apărut într-un video în care îl decapitează pe jurnalistul american Steve Sotloff şi pe britanicul David Haines.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite