VIDEO Pakistan: 1,5 milioane de oameni afectaţi de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii şi-au părăsit casele pentru a nu risca pierderea vieţii lor, uneori plecând cu animale sau cu ceea ce au putut salva din bunuri.. FOTO: AFP
Oamenii şi-au părăsit casele pentru a nu risca pierderea vieţii lor, uneori plecând cu animale sau cu ceea ce au putut salva din bunuri.. FOTO: AFP

Inundaţiile din Pakistan au făcut până în prezent cel puţin 178 de victime şi au afectat aproximativ 1,5 milioane de persoane în ultimele trei săptămâni, a anunţat duminică un reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Managementul Dezastrelor din Pakistan, citat de cotidianul francez „Le Monde”.

Reprezentantul instituţiei pakistaneze a adăugat, de asemenea, că ploile lovit 5615 sate, au distrus 20.312 case din întreaga ţară şi au dus la rănirea a 855 de persoane.

Aproape 350 de tabere de salvare au fost înfiinţate, mai ales în provinciile Punjab, Sindh şi Baluchistan, potrivit declaraţiilor reprezentantului pakistanez.

Conducerea guvernamentală pakistaneză a fost criticată pentru că în nu a luat măsuri de diminuare a efectelor produse de ploile torenţiale, cu toate că de trei ani are loc acelaşi scenariu care duce distrugerea multor locuinţe şi terenuri agricole, dar mai ales pierderea de vieţi omeneşti.

În 2010, „musonul secolului” a provocat moartea a aproape 1.800 de persoane şi a afectat 21 de milioane de oameni. 


Inondations au Pakistan de lemondefr

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite