Pakistan: grupările talibane sunt invitate la dialog de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pakistanului, Nawaz Sharif, a cerut astăzi, în cadrul unui discurs, participarea la dialog a insurgenţilor talibani pentru a pune capăt conflictului care a făcut mii de morţi în ultimii ani.

În timpul campaniei pentru alegerile legislative din lua mai, Nawaz Sharif a vorbit despre începerea dialogului între guvern şi insurgenţii din Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), un grup islamist armat care şi-a înmulţit atacurile de la crearea sa 2007.

Înţelepciunea ne cere să alegem modul în care putem minimiza pierderea de vieţi omeneşti”, a declarat prim-ministrul pakistanez, într-un discurs adresat naţiunii care a fost transmis pe posturile naţionale de nenumărate ori.

După alegerile din mai, liderul Ligii Musulmane a invitat partidele de opoziţie să discute cu el  modul în care pot fi rezolvate problemele economice şi de securitate ale ţării.

Această politică de reconciliere nu se limitează doar la partidele politice. Eu fac un pas (n.r. – azi) în plus şi invit la dialog toate elementele care, din păcate, au apelat la calea extremismului”, a declarat Sharif în declaraţia care nu a fost destinată doar TTP, referindu-se, în aceeaşi măsură, celor din Laskhar-e-Jhangvi (anti-şiiţi) şi celor din Laskhar-e-Taiba (anti-indieni).

Vreau să pun capăt terorismului, fie prin dialog şi reconciliere, fie prin utilizarea deplină a forţei”, a adăugat prim-ministrul Pakistanului.

Liderul TTP, Hakimullah Mehsud, a acceptat în iarnă negocierile, dar a refuzat dezarmarea întregii sale organizaţii, aşa cum cerea guvernul anterior.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite