VIDEO Israelul prezintă cele mai ample manevre aeriene din istoria sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul găzduieşte în această săptămână cele mai ample manevre aeriene din istoria sa, cu peste 50 de aparate din patru ţări, desfăşurate în regiunea Deşertului Negev, a anunţat Agerpres.

Aceste manevre comune, denumite Blue Flag şi care pentru prima dată se desfăşoară pe teritoriul israelian, includ avioane F-15, F-16, Tornado şi AMX aparţinând forţelor aeriene ale Israelului, Statelor Unite ale Americii, Greciei şi Italiei. 

„Obiectivul lor este de a îmbunătăţi cooperarea între forţe aeriene prietene, de a împărtăşi şi de a introduce noi tactici şi de a le permite piloţilor să se antreneze în zone care le sunt puţin familiare şi în condiţii meteorologice diferite“, a informat armata israeliană.

Purtători de cuvânt militari israelieni au negat, în declaraţii acordate presei locale, că manevrele ar avea ca obiectiv o ţară anume sau că ar avea legătură cu un eventual atac israelian asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului.

Polonia, care ar fi trebuit să trimită mai multe avioane de luptă, s-a retras de la aceste manevre, din motive bugetare.

Cu o durată de cinci zile, manevrele 'Blue Flag' fac parte din strategia SUA de a se antrena cu ţări aliate, potrivit aceleiaşi surse. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite