VIDEO În Manila un poliţist a luat ostatici pasagerii unui autocar: 7 turişti au fost ucişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii unui autocar parcat în apropierea unui parc din centrul Manilei au fost luaţi ostatici de un fost poliţist. După mai bine de zece ore de negocieri, atacatorul a fost ucis.

Şapte turişti au murit în urma operaţiunii din Filipine, relatează Sky News.

Iniţial bărbatul a ameninţat că va ucide toţi ostaticii dacă nu va fi lăsat să discute cu presa şi nu îşi va recupera locul de muncă. El a eliberat pe parcursul zilei 9 turiştii din Hong Kong care se aflau în autocar. Între ostaticii care au scăpat cu viaţă sunt un bărbat în vârstă şi trei copii, precum şi doi filipinezi. Şoferul autobuzului a reuşit să se salveze sărind pe unul dintre geamurile vehiculului înainte ca poliţiştii să se apropie, informează CNN.

"Văd venind poliţişti din forţele speciale. Ştiu că mă vor ucide. Ar fi mai bine pentru toţi să plece deoarece, în orice moment, pot face acelaşi lucru aici", a declarat spus el pentru un post de radio, relatează Medifax.

Potrivit forţelor de ordine, cel puţin două persoane au fost ucise de atacator. 

"Am tras asupra a doi chinezi. Îi voi termina pe toţi dacă nu se vor opri", a spus fostul poliţist, pentru postul de radio Mindanao Network, înainte de a fi anihilat de forţele de ordine.

Potrivit BBC, agresorul, Rolando Mendoza, era înarmat cu o puşcă de asalt de mare putere. El ar fi fost demis în 2008 pentru furt, şantaj şi infracţiuni legate de droguri şi a anunţat că îşi vrea slujba înapoi. El a scris cererile pe o placă pe care o ţinea în dreptul parbrizului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite