VIDEO Hollande atrage negrii la vot cu muzica rapperilor Jay-Z şi Kanye West

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa, François Hollande, care îl devansează în sondaje pe actualul preşedinte, Nicolas Sarkozy, a avut de câştigat în urma clipului electoral pe muzica rapperilor Jay-Z şi Kanye West.

În încercarea de a atrage voturi, echipa de campanie a lui Hollande a folosit melodia rapperilor Jay-Z şi Kanye West „Niggas in Paris" (termenul „niggas", care face referire la persoanele de culoare, fiind considerat jignitor).

Pe fundalul muzical rulează imagini care-l arată pe Hollande făcându-şi campanie în suburbii ale Parisului, în mijlocul unor tineri de etnii diferite, care îşi prezintă în faţa camerelor de luat vederi cărţile de alegător şi care afirmă că îl vor vota.
Cuvântul „Creil", denumirea uneia dintre suburbiile în care apare Hollande în clip făcându-şi campanie, este pronunţat ca în engleză - „cray"- considerat un termen provocator.

Lansarea acestui clip a avut loc în contextul în care Nicolas Sarkozy, preşedintele francez în exerciţiu, a virat spre dreapta în cursul campaniei sale electorale, pronunţându-se pentru reformarea acordurilor Schengen astfel încât să se poată restabili temporar controalele la frontierele naţionale, în cazul unui val de imigranţi.
În plus, popularitatea preşedintelui-candidat în aceste suburbii este scăzută.

Deşi alegerea melodiei pentru acest clip este discutabilă, unele voci aducând în discuţie conotaţiile rasiste, ideea se pare că i-a fost de folos lui Hollande în campanie, având în vedere că se află pe primul loc în intenţiile de vot pentru turul doi al prezidenţialelor, cu 54%.

Filmuleţul rap a fost deja mai vizionat decât videoclipul oficial de campanie al lui Hollande.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite