VIDEO Dronele care-i ceartă pe oameni, printre măsurile draconice luate de China: „Da, cu tine vorbesc! Întoarce-te acasă şi spală-te pe mâini!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chinezii sunt certati de drone pentru ca nu m oarta masti de protectie FOTO Captura video
Chinezii sunt certati de drone pentru ca nu m oarta masti de protectie FOTO Captura video

Autorităţile din China au început să folosească drone echipate cu difuzoare, pentru a avertiza cetăţenii să poarte măşti de protecţie, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus care a dus la moartea a peste 360 de oameni.

O filmare postată pe site-ul publicaţiei controlate de Partidul Comunist Chinez, Global Times, arată cum dronele zboară deasupra oamenilor din zone urbane mai izolate, precum şi din marile oraşe, şi îi „ceartă”   pentru că nu poartă măşti sau pentru că ies din case. 

„Da, mătuşă, drona îţi vorbeşte – nu ar trebui să umbli pe afară fără mască. Mai bine te-ai întoarce în casă şi nu uita să te speli pe mâini! Oamenii au fost sfăruiţi să stea în case, dar tu încă umbli pe afară. Acum, o dronă te urmăreşte!”, îi transmite o voce unei bătrâne.

Într-un alt segment din filmare, drona avertizează un băieţel „Coronavirusul este foarte grav. Fugi!”

Global Times notează că „folosirea dronelor este inovatoare”.

Informaţiile furnizate de presa chineză sugerează că dronele sunt folosite de oficialii locali, însă potrivit Beijing News, două dintre segmentele video din filmare au fost făcute de un influencer local  (cu 200.000 de urmăritori pe social media), care a declarat sursei citate că speră că el poate să ajute astfel măsurile de prevenţie folosite în epidemia de coronavirus. În filmuleţ apare şi o poliţistă din oraşul Shuyang care foloseşte o dronă de trafic pentru a le face observaţii pietonilor care nu poartă mască.

Interzicerea înmormântărilor

China a interzis înmormântările, priveghiurile şi alte activităţi care implică trupurile neînsufleţite ale celor care au murit din cauza noului coronavirus, potrivit unui nou regulament care are scopul de a limita răspândirea virusului. 

Comisia Naţională  de Sănătate a Chinei (NHC), Ministerul Afacerilor Civile şi Ministerul Siguranţei Publice au făcut publice, sâmbătă, noile norme care spun că toate persoanele care mor din cauza noului coronavirus trebuie să fie incinerate la cel mai apropiat crematoriu. „Fără ceremonii de adio sau alte activităţi funerare ce implică cadavrele”, se arată în anunţul NHC.

Într-un comunicat al Ministerului chinez de Externe, de luni, reprezentantul instituţiei a declarat: „China are nevoie urgentă în prezentă de măşti medicale, costume de protecţie şi ochelari de protecţie.

Fabricile chineze pot produce 20 de milioane de măşti pe zi, dar panica legată de virus a determinat oamenii din şara de 1,4 miliarde de locuitori să facă provizii de măşti chirurgicale, în timp ce personalul medical aflat în prima linie de luptă împotriva coronavirusului se plânge de faptul că nu există suficient echipament de protecţie.

Pottrivit ultimelor date, 361 de oameni au murit din cauza noului coronavirus în China şi o persoană în Filipine. Numărul oamenilor infectaţi a depăşit 17.000, potrivit The Guardian.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite