VIDEO Boko Haram a publicat un nou filmuleţ cu elevele răpite în urmă cu doi ani în nordul Nigeriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură BBC
Captură BBC

Gruparea teroristă Boko Haram, care a jurat credinţă organizaţiei jihadiste Statul Islamic, a dat publicităţii duminică un videoclip controversat, în care apar o parte dintre cele 276 de eleve pe care le-a răpit în urmă cu mai bine de doi ani dintr-o şcoală din localitatea Chibok, în nord-estul Nigeriei. Răpirea elevelor din Chibok a dus la lansarea unei campanii internaţionale sub sloganul „Aduceţi-ne fetele înapoi“.

Circa 50 de fete, care îşi acoperă părul şi poartă îmbrăcămintea tradiţională islamică, apar într-un videoclip difuzat recent de Boko Haram pentru a cere eliberarea luptătorilor grupării teroriste în schimbul elevelor răpite la Chibok.

Gruparea teroristă a răpit 276 de eleve nigeriene la 14-15 aprilie 2014 din localitatea Chibok. Şcoala Gimnazială Guvernamentală din Chibok a fost închisă timp de patru săptămâni, ca urmare a deteriorării situaţiei de securitate în regiune, însă elevele au fost rechemate pentru examenul final la fizică.

În sâptămânile după asaltul jihadiştilor, 57 de eleve nigeriene au reuşit să evadeze din mâinile jihadiştilor.

Ulterior, autorităţile nigeriene au găsit-o în mai 2016 pe Amina Ali, una dintre elevele nigeriene răpite în urmă cu mai bine de doi ani. Aceasta a declarat că 219 eleve rămân în captivitate, în vreme ce şase dintre ele şi-au pierdut viaţa.

Acesta este al treilea videoclip publicat de jihadiştii Boko Haram în ultimii doi ani, în care apar elevele nigeriene răpite la Chibok.

Guvernul nigerian a dat asigurări că „este în contact“ cu gruparea jihadistă Boko Haram pe tema înregistrării video difuzate duminică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite