VIDEO 20 de observatori ONU, capturaţi de insurgenţi sirieni în Platoul Golan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Războiul civil din Sirian pare departe de a-şi găsi finalul.
Războiul civil din Sirian pare departe de a-şi găsi finalul.

Rebelii sirieni au răpit 20 de observatori ai Organizaţiei Naţiunilor Unite, lângă Platoul Golan. Informaţia vine dintr-un clip postat pe YouTube în care aceştia îşi anunţă captura.

Un tânăr apare în imagini spunând că aparţine grupului “Martirii lui Yarmouk”. El menţionează că observatorii ONU nu vor fi eliberaţi până când forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al Assad nu se vor retrage din satul Jamla, amplasat la câţiva kilometri de linia de embargo de lângă platoul israelian Golan.

În imagini se poate vedea convoiul ONU în spate, iar tânărul cu o căciulă neagră în cap este înconjurat de bărbaţi care au arme de asalt asupra lor. 

Cel puţin cinci persoane pot fi văzute stând lângă convoi, purtând căştile albastre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi veste antiglonţ.


“Dacă forţele armate nu se vor retrage din sat după 24 de ore îi vom trata ca pe nişte prizonieri”, mai spune tânărul, potrivit “The Jerusalem Post”. El îi acuză pe cei 20 de faptul că au colaborat cu forţele fidele lui Assad, care au forţat rebelii în afara satului Jamla. Reprezentanţii UNDOF (United Nations Disangagement Observer Force) veghează un embargo între Siria şi Israel, ce datează din 1974.

Organizaţia Naţiunilor Unite a confirmat răpirea celor 20. “Observatorii ONU erau într-o misiune de rutină de transport, când au fost opriţi lângă postul de control 58, care a fost evacuat weekend-ul trecut din cauza luptelor din apropiere”, au declarat reprezentanţii ONU. Zona Platoului Golan este cea în care acum se desfăşoară lupte acerbe în cadrul războiului civil din Siria, care durează deja de doi ani şi a făcut 70.000 de victime.

Platoul a fost capturat de Israel de la Siria în 1967, iar trupele siriene nu au voie în zonă, potrivit embargo-ului din 1974. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite