„Văduva neagră”, criminala în serie care a şocat Japonia, a pierdut recursul şi va fi executată. Femeia şi-a ucis mai mulţi parteneri de viaţă pentru banii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CNN
FOTO CNN

Curtea Supremă de Justiţie din Japonia a confirmat condamnarea la moarte pentru o femeie de 74 de ani, criminal în serie, cunoscută sub numele de „Văduva Neagră”, pentru uciderea a trei bărbaţi, între care şi soţul ei, şi tentativă de ucidere a unui al patrulea.

Chisako Kakehi ar fi încasat sume mari din asigurări şi moşteniri după ce şi-a otrăvit victimele cu cianură, potrivit presei japoneze citată de CNN.

Kakehi a fost condamnată la moarte în 2017 pentru crimele care au avut loc între 2007 şi 2013 în Kyoto, Osaka şi Hyogo.

Avocaţii lui Kakehi au făcut apel la sentinţa cu moartea, susţinând că aceasta suferea de demenţă şi nu trebuia să fie judecată într-un proces penal. Cu toate acestea, Curtea Supremă a respins recursul şi a pronunţat sentinţa finală.

„Ea a apelat la o agenţie matrimonială pentru a face cunoştinţă cu victimele sale şi le-a otrăvit după ce a făcut în aşa fel încât să aibă încredere în ea", a precizat judecătorul Yuriko Miyazaki.

Miyazaki a adăugat că pedeapsa cu moartea este inevitabilă”, chiar dacă circumstanţele cazului sunt deosebite, fiind vorba de o persoană în vârstă.

Data execuţiei nu a fost anunţată.

Poliţia a început o anchetă după ce soţul lui Kakehi a murit în 2013, la mai puţin de două luni după cei doi s-au căsătorit. În urma autopsiei s-a găsit cianură în stomac şi sânge. Kakehi a fost arestată 11 luni mai târziu.

Înainte de acest incident, femeia fusese logodită cu un alt bărbat, care a murit într-un accident de motocicletă. Însă şi în corpul acestuia au fost descoperite urme de cianură.

Poliţia spune că mulţi dintre partenerii anteriori ai lui Kakehi, care aveau între 54 şi 75 de ani, au murit în ultimele două decenii.

Kakehi era într-o relaţie cu victimele ei atunci când au fost otrăvite şi a început procesul de moştenire a bunurilor imediat după moartea lor, a declarat judecătorul.

Chisako Kakehi nu este singura femeie criminal în serie din Japonia. Kanae Kijima a fost, de asemenea, condamnată la moarte după ce a ucis trei bărbaţi pe care i-a cunoscut online şi a încercat să le însceneze sinuciderea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite