UPDATE Un feribot cu 870 de pasageri la bord s-a scufundat după o coliziune în portul din Filipine: 31 de morţi şi peste 171 de dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O misiune de salvare este în curs de desfăşurare după ce un feribot care transporta 700 de persoane s-a ciocnit cu un vas de marfă în Filipine, anunţă AP.

UPDATE 13.45 Cel puţin 31 de persoane au murit, iar alte 171 sunt date dispărute, conform unui nou bilanţ anunţat de autorităţi, relatează AFP.


Feribotul, MV Thomas Aquinas, transporta şi vehicule şi s-a scufundat în aproximativ 30 de minute, după ce s-a lovit de un vas de marfă, vineri seara, în apropiere de oraşul central Cebu, au declarat ofiţerii pazei de coastă. 

Cel puţin 24 de persoane au murit, iar alte 217 sunt date dispărute după scufundarea feribotului în largul Insulelor Filipine, conform unui nou bilanţ anunţat sâmbătă de autorităţi.

Feribotul Thomas Aquinas, care transporta 870 de persoane, s-a scufundat în largul Portului Cebu, după coliziunea cu o navă cargo. Cel puţin 629 de persoane au fost salvate de echipele de intervenţie.

Nava cargo implicată în accident se numeşte Sulpicio Express 7, avea la bord 36 de persoane şi nu s-a scufundat.

Accident în Filipine

„Impactul a fost foarte puternic”, a declarat Rachel Capuno, purtătorul de cuvânt al patronilor feribotului, citat de un radio local.

Ea a declarat că nava s-a scufundat în 30 de minute de la coliziune, iar unul dintre supravieţuitori a spus că a văzut cadavre plutind în apă.

Cel puţin 17 persoane au murit, iar 573 au fost salvate în urma accidentului maritim produs în Filipine, anunţă Paza de Coastă, citată de AFP.

Accidentele maritime se întâmplă frecvent în arhipelagul Filipine din cauza vremii tropicale, a vaselor de pasageri prost întreţinute şi a unui regulament de siguranţă foarte slab.

Cel mai mare dezastru maritim, în timp de pace, s-a petrecut în Filipine în decembrie 1987, atunci când peste 4.000 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce feribotul Dona Paz a intrat în coliziune cu un petrolier. 
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite