UPDATE Rachetele nord-coreene pot transporta ogive nucleare cu o greutate de până la 600 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Racheta nord-coreană lansată în 12 decembrie
Racheta nord-coreană lansată în 12 decembrie

Rachetele nord-coreene sunt capabile să transporte ogive nucleare cu o greutate de 500-600 de kilograme pe o distanţă de 10.000 de kilometri, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Aceasta este concluzia la care a ajuns departamentul militar din Coreea de Sud pe baza analizei fragmentelor primei trepte a rachetei lansate de Coreea de Nord pe 12 decembrie.

Regimul de la Phenian a lansat la 12 decembrie o rachetă de tip Unha-3, afirmând că misiunea consta în plasarea unui satelit pe orbită.

"Pe baza analizelor noastre şi simulărilor, racheta poate zbura peste 10.000 de kilometri, cu o încărcătură cuprinsă între 500 şi 600 de kilograme", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud. Rezervorul a fost fixat la primul etaj al rachetei.

Forţele Militare Aeriene din Coreea de Sud au descoperit alte trei fragmente ale rachetei nord-coreene lansate pe 12 decembrie, a declarat Ministerul sud-coreean al Apărării.

Fragmentele rachetei au fost descoperite în Marea Galbenă la o adâncime de 85 de metri la o distanţă de 150 de kilometri de ţărm. Potrivit informaţiilor prealabile, este vorba de rezervorul de combustibil, camera de ardere şi inelul de conectare. Aceste obiecte aparţin părţii inferioare a primei trepte a rachetei. Cu ajutorul acestor fragmente, specialiştii vor avea o imagine mai completă în privinţa tehnologiilor de rachete din Coreea de Nord.

În Coreea de Nord, după lansarea cu succes a rachetei domneşte o euforie generală. Specialiştii şi muncitorii care au lucrat la proiectul rachetei sunt cinstiţi ca nişte eroi. Zilnic ei primesc mesaje de felicitare, în cinstea lor se compun poeme şi se organizează concerte.
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite