UPDATE O reţea extinsă de pedofilie, care abuza sexual copii din România şi Ucraina, a fost desfiinţată de politiştii canadieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea extinsă de pedofilie, care producea majoritatea filmelor pentru adulţi cu minori din România şi Ucraina, a fost destructurată de către poliţia canadiană, fiind arestate nu mai puţin de 348 de persoane în întreaga lume, informează CNN.

În cadrul unei anchete care a durat mai bine de trei ani, poliţia canadiană a colaborat cu autorităţile din Europa de Est, cât şi cu cele din Statele Unite, pentru a identifica persoanele care produceau materialele video cu caracter pedofil, precum şi pe cei care le achiziţionau.

Proprietarul companiei de film, Brian Way, în vârstă de 42 de ani, se află în custodia poliţiei canadiene din anul 2011, în aşteptarea procesului, având până în prezent 11 capete de acuzare.

Site-ul web prin care Brian Way făcea tranzacţii cu fotografii sau filme cu minori a intrat în atenţia poliţiei din anul 2005. La acel moment, autorităţile au decis să urmărească website-ul care atunci comercializa nuduri. Însă potrivit poliţiei din Canada, tipul conţinutului s-a schimbat, iar în 2011 a fost organizată o amplă percheziţie. Au fost găsite atunci 45 de terabiţi de filme cu minori.

De asemenea, mai mulţi producători de filme au fost condamnaţi, poliţia din Toronto anunţând că vor mai fi efectuate arestări în acest caz, potrivit inspectorului de poliţie, Joanna Beaven-Desjardins.

Printre cele 348 de persoane arestate pentru abuz sexual se află 40 de cadre didactice, şase persoane din domeniul juridic, precum şi preoţi sau medici, a mai menţionat inspectorul de poliţie. Cifra de afaceri a companiei de film se ridica la peste patru milioane de euro.

În urma anchetei, 346 de victime minore au fost scoase de sub exploatare sexuală, potrivit unui comunicat al poliţiei din Toronto. Cele mai multe filme erau produse în România şi Ucraina.

Majoritatea filmelor erau produse în România şi Ucraina

Majoritatea filmelor realizate de o companie cu sediul în Canada, vizată de o anchetă a poliţiei pentru pedofilie în urma căreia au fost arestate 348 de persoane în întreaga lume, erau produse în România şi Ucraina, a declarat Joanna Beaven-Desjardins, inspector de poliţie în Toronto.

O versiune arhivată a site-ului companiei arată că aceasta vindea filme care prezentau copii nud. Site-ul pretindea că înregistrările video nu au conţinut sexual explicit şi că nudismul etalat este legal. Dar natura filmelor s-a schimbat, a adăugat Beavens-Desjardins, iar un raid a avut loc în 2011 la birourile companiei.

Anchetatorii au petrecut patru zile căutând peste tot materiale, a adăugat Joanna Beaven-Desjardins. În total, au fost recuperate 46.000 de megabytes de filme.


 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite