VIDEO Un gazoduct operat de Chevron a explodat într-un orăşel din Texas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gazoduct aflat în proprietatea companiei Chevron a explodat joi într-un oras din Texas, în sudul Statelor Unite ale Americii, fără ca incidentul să provoace răniţi, informează AFP.

Pentru a preveni orice fel de accidente, oraşul Milford, de aproximativ 700 de locuitori, situat la circa 80 de kilometri sud de Dallas, a fost evacuat de către autorităţi. „La 9.30 dimineaţa, am fost informată că o explozie s-a produs la gazoductul Chevron”, a spus Jo Ann Livingston, purtătoare de cuvânt a biroului şerifului din districtul Ellis.

„Compania Chevron a cerut ca oraşul să fie evacuat. Imediat am dispus acest lucru”, a adăugat Jo Ann Livingston.

Printre persoanele evacute se numără şi 200 de elevi, aceştia fiind duşi la un liceu dintr-o localitate apropiată, a mai precizat purtătorul de cuvant pentru AFP.

Potrivit autorităţilor, nu există niciun rănit în oraş. Din primele informaţii, explozia a fost provocată de câţiva muncitori care au forat accidental într-o linie care transporta gaz petrolier lichefiat (GPL), a anunţat Tom Hemrick din cadrul serviciilor de urgenţa locale, potrivit Reuters.

Imaginile transmise de televiziuni arată cum o coloană mare de fum şi flăcari se ridică de la locul exploziei.

Într-un comunicat, Chevron a dat asigurări că a luat toate măsurile pentru a soluţiona accidentul, amintind totodată ca are ca preocupare principală asigurarea securităţii angajaţilor sai şi protejarea comunităţilor locale. 


Citeşte şi:

Chevron a început, la Pungeşti, o campania de informare din poartă în poartă

Compania Chevron a început o campanie de informare din poartă în poartă a locuitorilor din Pungeşti cu privire la ceea ce însemnă explorarea gazelor de şist, după ce locuitorii din comună au blocat, în urmă cu aproape o lună, accesul utilajelor pe terenul deţinut de companie în comună.

Ponta: Mai repede de cinci ani nu se va extrage niciun metru cub de gaz

Premierul Victor Ponta a oferit un interviu pentru revista „Q Magazine“ în care a discutat pe marginea subiectelor fierbinţi din ultima perioadă:  politica externă a României, candidatul PSD la prezidenţiale, investiţiile străine, exploatarea gazelor de şist, proiectul Roşia Montană şi creşterea salariilor şi a pensiilor.

Dezbaterea proiectului de lege care ar putea scoate Chevron din România, suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa plenului Senatului de miercuri a fost suspendată din lipsă de cvorum, întrucât în sală erau prezenţi, în urma apelului nominal, aproximativ 75 de senatori. Pe agenda dezbaterilor de astăzi figura, printre altele, o propunere legislativă pentru interzicerea exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite