Primul scafandru care a vizitat locul naufragiului Titanicului nu se afla la bordul batiscafului dispărut, ci la bordul navei suport, de la suprafață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OceanGate Expeditions a confirmat anterior dispariția submersibilului său cu echipaj, conceput pentru a duce turiștii la locul scufundării Titanicului.

Batiscaful dispărut. Foto: Arhiva Adevărul
Batiscaful dispărut. Foto: Arhiva Adevărul

Unul dintre foștii pasageri ai batiscafului privat „Titan” care a dispărut în timpul unei călătorii turistice la locul scufundării navei de pasageri „Titanic”, și aflat la bordul navei suport de la suprafață a transmis pe Facebook că este OK, a scris ziarul Irish Sun marți. 

Rory Golden, primul scafandru care a vizitat epava Titanicului în 2000 și care acum era  pentru a cincea oară la locul naufragiului Titanicului, a apelat la toți cei care urmăresc operațiunea de căutare și salvare prin Facebook. Inițial s-a crezut că Rory Golden ar fi fost și el la bordul submarinului dispărut. 

"Sunt bine și vreau să mulțumesc tuturor celor care au încercat să mă contacteze. Reacția din întreaga lume și ofertele [voastre] de ajutor sunt cu adevărat uimitoare și arată o adevărată bunătate umană", a scris Golden. "Capacitățile noastre de internet sunt limitate, vă rugăm să rețineți asta. Vă mulțumim tuturor, gândiți pozitiv", a adăugat el.

Cinci persoane se aflau la bord când contactul cu micul submarin s-a pierdut la aproximativ o oră și 45 de minute după scufundare.

Operațiunea de salvare a continuat peste noapte în mijlocul Atlanticului, dar până acum nu a existat niciun semn al navei. 

Începând de luni după-amiază, se credea că membrii echipajului și pasagerii mai au oxigen pentru circa patru zile. Printre cei de la bord se numără și omul de afaceri și exploratorul miliardar britanic Hamish Harding.

Omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, se aflau și ei la bord, a declarat familia lor într-un comunicat.

Și exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet ar fi la bord, potrivit unei postări pe Facebook a lui Harding înainte de începerea scufundării.

Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate - firma ce se ocupă de scufundări - s-ar afla în submersibilul disparut.

Luni, OceanGate Expeditions a confirmat dispariția submersibilului său cu echipaj, conceput pentru a duce turiști la locul scufundării navei de pasageri Titanic. Submarinul are o lungime de 6,4 m, este capabil să se scufunde la o adâncime de 4 km și să ofere oamenilor din el aer timp de 96 de ore.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite