Un video şocant arată cum o femeie în fustă scurtă încearcă să scape de asaltul unui grup de bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură The Sun
FOTO captură The Sun

Un video şocant surprinde un grup de bărbaţi atacând o femeie în Mansoura, Egipt, după festivităţile de Anul Nou. 17 tineri au fost arestaţi după ce imaginile au fost distribuite pe reţelele sociale.

Un video a cărui autenticitate a fost confirmată joi de poliţia egipteană surprinde o femeie în fustă scurtă, ţipând şi încercând să scape din mâinile mai multor bărbaţi. Unii dintre ei au beţe în mâini şi se urcă pe maşina, în care femeia, ajutată de alţi bărbaţi, reuşeşte să intre şi să fugă.

Martorii spun că bărbaţii au început să o hărţuiască pe femeie pe o stradă din apropierea Universităţii  Mansoura. Aceasta s-a refugiat într-un magazin, dar grupul de bărbaţi a scos-o cu forţa afară, după ce aceştia l-au ameninţat pe proprietar că vor lua cu asalt magazinul. Femeia, care era insoţită de un prieten, a încercat să oprească un taxi, dar a fost împiedicată de către mulţimea de bărbaţi, relatează The New Arab.

O femeie a scris pe Twitter în arabă: „Dacă aceste animale ar fi văzut o femeie străină nu s-ar fi apropiat de ea indiferent ce ar fi purtat, întrucât ştiu că repercusiunile ar fi fost dure. Din nefericire, nimănui nu-i pasă de o femeie egipteană şi de faptul că tot ea va fi blamată în cele din urmă”.

   Brutal violence against women & a systematic absence of law & governance mechanisms to reign in the beasts:

The Sun a publicat imagini cu femeia adăpostită în magazin, în timp ce afară pe trepte se adună bărbaţi.

Hărţuirea sexuală a femeilor este o problemă  în ţara conservatoare, multe femei egiptene nesimţindu-se în siguranţă pe străzi, deşi legile au devenit mai aspre începând din 2014, vinovaţii putând fi condamnaţi până la cinci ani de închisoare. În vreme ce susţinătorii drepturilor femeilor se plâng că autorităţile nu protejează femeile, sondajele arată că atât bărbaţii cât şi femeile cred că hărţuirea este justificată dacă femeile se îmbracă provocator în public.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite