Un soldat NATO a fost ucis în Afganistan de trei bărbați îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme ale poliţiei afgane au ucis, luni, un soldat al forţei internaţionale a NATO, în sudul Afganistanului, a anunţat Isaf, transmite AFP.

Cei trei bărbaţi au părăsit imediat locul şi sunt în prezent căutaţi, a indicat Isaf care a refuzat să comunice naţionalitatea victimei.

Incidentul s-au produs în provincia Kandahar, unul dintre principalele centre ale insurgenţilor, a indicat un responsabil din cadrul poliţiei aflat sub anonimat.

Aproximativ 23 de membri ai Isaf au murit în total în 2012 împuşcaţi de forţele afgane în cursul a 17 incidente diferite.

Conform sursei din poliţie, de fapt au fost uciși doi soldaţi străini şi nu unul singur , informaţie mai puţin de încredere ţinând cont de politica Isaf de recunoaştere a pierderilor omeneşti ale coaliţiei.

Ultimul atac de acest tip a avut loc la 12 mai, când doi poliţişti au ucis doi soldaţi britanici în Helmand (sud).

Coaliţia NATO, condusă de Statele Unite, a sosit în Afganistan la sfârşitul lui 2001 pentru a îl urmări pe Osama ben Laden în urma atentatelor de la 11 septembrie şi să îi înlăture de la putere pe talibanii care conduceau statul din 1996, nereuşind niciodată să îi învingă din punct de vedere militar pe aceştia din urmă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite