Un poliţist a fost ucis şi alte  253 de persoane au fost rănite în violenţele din Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Port Said au avut loc ciocniri violente între locuitori şi forţele de ordine FOTO Reuters
La Port Said au avut loc ciocniri violente între locuitori şi forţele de ordine FOTO Reuters

Un poliţist a fost ucis, iar un ofiţer din rândul armatei a fost rănit duminică, la Port Said, în nord-estul Egiptului, unde au avut loc ciocniri violente între locuitori şi forţe ale poliţiei, soldate cu zeci de răniţi.

Potrivit agenţiei France Presse, poliţistul şi ofiţerul militar au fost victime ale focurilor de armă trase de necunoscuţi.

În timpul zilei, în cursul înfruntărilor de la Port Said dintre locuitori şi poliţie, 253 de persoane au fost rănite, potrivit unul bilanţ al Ministerului Sănătăţii, după o decizie a Ministerului de Interne de a muta 39 de arestaţi, în aşteptarea procesului acestora.

Verdictul care urmează să fie pronunţat sâmbătă se referă la violenţele care s-au soldat cu 74 de morţi, după un meci de fotbal, în oraşul Port Said, în luna februarie a anului 2012.

În ianuarie, 21 de persoane din Port Said au fost condamnate la pedeapsa capitală, într-o primă fază a acestui proces, fapt care a dus la ciocniri în cursul cărora cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Duminică, manifestanţii au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov asupra unui post de poliţie din Port Said, oraş unde are loc o grevã generală care a intrat în a treia săptămână. Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, potrivit unui responsabil din cadrul forţelor de securitate.

Ministerul de Interne anunţase anterior printr-un comunicat că a decis să mute unii arestaţi în afara oraşului, începând cu cei 39 de acuzaţi din dosarul meciului de fotbal, pentru a evita noi violenţe.

Sâmbătă, manifestanţii au dat foc unui post de poliţie din oraş şi i-au împiedicat pe pompieri să-l stingã.

Locuitorii din Port Said şi cei ai altor oraşe de la Canalul Suez se plâng de multă vreme că sunt marginalizaţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite