Un oficial egiptean ignoră rechinii de dragul turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Egiptul a lansat o campanie în forţă de recâştigare a încrederii turiştilor străini în condiţiile oferite de staţiunile la malul Mării Roşii. Motivul?

Numărul străinilor care aleg Sharm el-Sheikh pentru concediu a scăzut simţitor în doar câteva zile după ce rechini ucigaşi au atacat oamenii care înotau nu departe de mal. O turistă germană în vârstă de 70 de ani a fost pur şi simplu sfâşiată de un astfel de rechin, neobişnuit de agresiv. Incidentul a primit dintre cele mai uimitoare explicaţii. La televiziunile egiptene au apărut diverşi experţi care susţin că peştii ucigaşi nu erau rechini de-ai locului. De aici şi speculaţia că serviciile secrete ale Israelului sunt cauza atacurilor: ba că Mossadul ar fi aruncat diverse substanţe în mare ca să atragă răpitorii, ba că rechinul ucigaş era de fapt o navă israeliană. Acuzaţiile făcute cu jumătate de gură şi de oficiali egipteni au fost negate de Ierusalim.

Oficialii egipteni s-au implicat cu trup şi suflet în ofensiva turistică. Folosind mai ales trupul a făcut reclamă staţiunilor egiptene şi Ahmed Salah al-Idkawi, unul dintre viceguvernatorii Peninsula Sinai. Oficialul a intrat în apă şi a ieşit zâmbind, spunând presei că „apa este minunată pentru scufundări". El a subliniat că nu are informaţii despre turişti care să-şi fi anulat rezervările la Sharm el-Sheikh de sărbători. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite