Un ministru sirian acuză Turcia că întreţine „legături economice puternice“ cu Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul sirian al Comunicaţiilor, Omran al-Zoubi, a acuzat astăzi Turcia că întreţine „legături economice puternice“ cu reţeaua extremistă sunnită Statul Islamic (SI), o acuzaţie a Moscovei preluată pe larg de presa rusă.

„În primul rând, majoritatea mercenarilor străini care luptă alături de SI în Siria ajung aici prin teritoriul turc. Un număr atât de mare de combatanţi nu ar fi putut trece frontiera fără ajutorul autorităţilor turce. În al doilea rând, majoritatea armelor aflate în posesia SI a fost livrată via Turcia“, a explicat ministrul sirian.

În acelaşi timp, al-Zoubi a acuzat Turcia că a ajutat SI să ocupe oraşul Palmyra şi să fure petrolul sirian cu „sute de camioane“.

„Petrolul era livrat de o companie care aparţine unui fiu al (preşedintelui turc Recep Tayyip) Erdogan“, a declarat al-Zoubi pentru agenţia Sputnik.

Turcia vrea să „refacă Imperiul Otoman“, care va încorpora „provinciile Damasc, Mosul, Alep, Ierusalim, Beirut, etc“, a mai spus el.

Pe de altă parte, al-Zoubi a acuzat Statele Unite că încearcă să divizeze ţările din regiune pentru a le transforma în „mici emirate“ pe care le-ar putea controla mai uşor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite